Ijpos  

Spoed?

Bel 020-8950315

Bereikbaar tussen 08:00 - 20:00

URGENT: Update Google Chrome wegens ernstige kwetsbaarheid

Google heeft een urgente Chrome update uitgegeven om een actieve Zero-day kwetsbaarheid te patchen. Het is dus van groot belang dat je snel je browser update naar de meest recente versie. De kwetsbaarheid wordt actief misbruikt.

De kwetsbaarheid (CVE-2022-1096) heeft betrekking op typeverwarring in de V8 JavaScript engine. Deze bug is door een onderzoeker gemeld op 23 maart 2022. Lees hier alles over de kwetsbaarheid

Google heeft aangegeven dat ze ervan op de hoogte zijn dat er een exploit bestaat voor deze bug, maar dat ze zijn gestopt met het delen van verdere details om verdere exploitatie te voorkomen en dit zo te houden totdat het merendeel van de gebruikers is geupdate.

Gebruikers van Google Chrome wordt dus ten zeerste geadviseerd om te updaten naar de nieuwste versie (99.0.4844.84) voor zowel Mac, Windows en Linux gebruikers. Gebruikers van Chromium-based browsers zoals Opera, MicrosoftEdge en Vivaldi wordt ook met klem geadviseerd om zodra de update uitkomt deze direct uit te voeren.