Ijpos  

Spoed?

Bel 020-8950315

Bereikbaar tussen 08:00 - 20:00

Kick-off Meldpunt Cybercrime Haven IJmuiden

Op 11 november a.s. vindt de kick-off plaats van het Meldpunt Cybercrime voor de bedrijven in het havengebied van IJmuiden. Een unieke samenwerking van de Gemeente Velsen, Politie Noord-Holland, RPC Noord-Holland, Korper ICT, BIZ en IJPOS. Het eerste meldpunt in deze vorm in heel Nederland!

Steeds meer bedrijven worden geconfronteerd met de keiharde gevolgen van cybercriminaliteit (phishing, CEO-fraude, password cracking, ransomware aanvallen, etc.) Vaak worden deze aanvallen gecontroleerd door georganiseerde groepen cybercriminelen en hebben ze grote gevolgen voor de activiteiten, de winst en de reputatie van een bedrijf. Imagoschade door misbruik van bedrijfsgegevens en het uitblijven van orders door het platleggen van website of webshop zijn slechts twee voorbeelden. Het nalaten van een gedegen beveiliging kan in zo’n geval veel meer geld kosten dan de beveiliging zelf. Om snel weer in de lucht te kunnen zijn, wordt in een groot aantal van deze gevallen dan toch maar weer ‘knarsetandend’ betaald.

Met het Meldpunt willen de initiatiefnemers IJPOS en BIZ Havengebied IJmuiden allereerst de bewustwording van de ondernemers vergroten. Henk Wessel, oud-voorzitter IJPOS en vice-voorzitter BIZ: ‘We zijn zo sterk als de zwakste schakel. Als we een veilig havengebied na willen streven, kunnen we de digitale component niet links laten liggen. Het Meldpunt heeft een signaleringsfunctie. Welke signalen zijn er, wat gebeurt er om je heen en hoe ga je daar als ondernemers gezamenlijk en individueel mee om? Je wilt je uiteindelijk senang voelen. Daarnaast kunnen we via het Meldpunt informeren, en zelfs waarschuwen. Zo dragen we er zorg voor dat de digitale veiligheid stap voor stap een vast onderdeel wordt van de bedrijfsvoering en de agenda van ons allemaal’.

Wilt u er op 11 november ook bij zijn? Stuur een mail naar secretariaat@ijpos.nl of naar parkmanager@biz-havenijmuiden.nl