Ijpos  

Spoed?

Bel 020-8950315

Bereikbaar tussen 08:00 - 20:00

Justitie waarschuwt voor phishingmails die worden verstuurd namens 'Rijksoverheid' over een terugbetaling

Criminelen proberen geld te stelen van ontvangers van een phishingmail die zogenaamd van de Rijksoverheid zou komen. Er is namens het ministerie van Justitie en Veiligheid gewaarschuwd voor deze nepmails.

"In de mail wordt gesteld dat 'u in aanmerking komt voor een terugbetaling op uw jaarlijkse verzekeringskosten'. Dit is een phishingmail", zegt het ministerie op twitter.

De mail begint met het logo van de Rijksoverheid, gevolgd door een tekst waarin staat dat je de jaarlijkse terugbetaling nog niet hebt opgevraagd. In de e-mail wordt ook een bedrag vermeld waar je recht op zou hebben en dat bedrag zou zelfs al zijn klaargezet voor de terugbetaling. Om die terugbetaling te regelen, moet je alleen even op de link in de mail klikken. Wanneer je op die link klikt (doe dat dus vooral niet), kom je terecht op0 een malafide website waarvan het doel is om de slachtoffers geld afhandig te maken. 

Melden phishingmails

Het ministerie van Justitie en Veiligheid vraagt ontvangers van deze e-mail melding te maken bij de Fraudehelpdesk. Het is namelijk onduidelijk of de malafide website achter de link al offline is gehaald. 

Voorbeeld van de phishingmail

De phishingmail die inmiddels al bekend is ziet er als volgt uit. Heb je deze mail dus ontvangen, maar daar dan melding van en klik niet op de link.